Recensioner

Capella Gotlandica blir ofta recenserad i gotlandstidningarna.

Här finner du länkar till recensionerna:


Jazzpubliken bjöds på en helkväll med Jimi Hendrix
Gotlands Tidningar, 27 november 2010

Vi medverkade på Jazzklubben, där vi gästade Björn Persson Bluesband när de hyllade Jimi Hendrix. Jodå, Capella Gotlandica kan sjunga Hendrix också…



Capella möter våren hos RAÄ
Gotlands Tidningar, 15 maj 2010

Capella Gotlandica mötte våren med en konsert i Riksantikvarieämbetets och Riksutställningars lokaler på A7-området.



En skön svit elisabethanska sånger med Capella Gotlandica
Gotlands Tidningar, 8 maj 2006

En recension av vår vårkonsert, som hade elisabethianskt tema. Ganska mycket jazzklanger, kanske är det körens nya giv?



Vackraste jazzkvällen någonsin
Gotlands Tidningar, 2 april 2006

Vad sägs om den rubriken? Det är bara att buga och tacka, inte minst som recensionen innehåller formuleringar som ”att detta skulle bli den vackraste jazzkvällen på Munken någonsin stod klart redan efter Capella Gotlandicas inledningsnummer” och ”Capella Gotlandica har för alltid skrivit in sig i Jazzklubbens historia”. Det var verkligen spännande för oss på scen, och det gläder oss att publiken tog emot oss så väl!



Vackert och välljudande i domkyrkan
Gotlands Tidningar, 22 december 2005

Vår julkonsert beskrivs som ”En paus i julrusningen, en stund att sitta still och bara njuta.”



Gaudete och andra julsånger på Capella Gotlandicas julskiva
Gotlands Tidningar, 23 november 2005

GT skriver om vår nya julskiva.



Capella Gotlandica sjöng för katastrofoffren
Gotlands Allehanda, 17 januari 2005

Vi fick förmånen att få hjälpa till att samla ihop pengar till flodvågskatastrofens offer i samarbete med Röda Korset, Rädda Barnen
och Almedalsbiblioteket.



Innerlig julmusik med Capella Gotlandica
Gotlands Tidningar, 23 december 2004

En mycket fin recension av vår julkonsert med formuleringar som ”stämningsfullt och mycket vackert” och ”Capella Gotlandica har både
ambitionen och förmågan att tillhöra den gotländska köreliten”.



Spännande kulturmöten i lovsång till ensamheten
Gotlands Allehanda, 28 november 2004

En fin recencion av vårt Petrarca-projekt, som vi genomförde tillsammans med Gambaservice, dansare från Gotlands dansutbildningar och Thomas
Ekelöf.



Capella Gotlandicas vårkonsert bjöd vittomfamnande repertoar
Gotlands Allehanda, 24 maj 2004

Recension av vårkonserten.



Varierad vårkonsert
Gotlands Tidningar, 24 maj 2004

Ytterligare en recension av vårkonserten.



Swingle charmade kören att svänga
Gotlands Tidningar, 12 maj 2003

Läs om vårt fantastiska möte med legendariske Ward Swingle.



Framtiden är deras
Gotlands Tidningar, 14 oktober 2002

Körens grundare recenserar jubileumskonserten som utgjorde kulmen på körens 10-årsjubileum.